Het Williams team zou een bod van Mercedes om Valtteri Bottas los te laten hebben geweigerd. Bottas zou in beeld zijn bij Mercedes om Nico Rosberg te vervangen. Dat meldt de Britse zender BBC.

Mercedes teambaas Toto Wolff zou Williams hebben benaderd om Valtteri Bottas naar Mercedes te halen. Het zou gaan om een korting op Mercedes motoren van ongeveer tien miljoen euro, dat is de helft van de kostprijs van de motoren.

Daarnaast heeft Mercedes de diensten van haar opleidingscoureur Pascal Wehrlein beschikbaar gesteld. In ruil daarvoor zou Williams het contract met Bottas voor 2017 moeten ontbinden, zodat hij vrij zou zijn om de teamgenoot van Lewis Hamilton te worden. Williams heeft het bod van Wolff in eerste instantie afgeslagen, maar naar verluidt zullen beide partijen deze week verder praten over de deal.

Toto Wolff is naast teambaas van Mercedes ook nog eens de manager van Bottas.

Williams wil de huid van Bottas duur verkopen, en heel vreemd is dat ook niet. Met het vertrek van Bottas zou namelijk vier jaar aan ervaring de deur uit lopen in Grove. Voor 2017 staat, naast Bottas, debutant Lance Stroll onder contract. Met Pascal Wehrlein krijgt het team iemand terug met slechts één jaar Formule 1 ervaring. Een situatie die met met het oog op de reglementswijzigingen voor 2017 niet ideaal is.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!