Nick Heidfeld is graag gezien bij Williams. Na drie races spreken teambaas Sir Frank Williams en BMW-motorsport directeur Mario Theissen niets dan goed over de Duitser, ondanks twee opgaves in drie races. In Australi� botste hij met Micha�l Schumacher in een gevecht om de vijfde plaats, in Maleisi� eindigde hij derde en in Bahrein begaf de motor het.

“Nick heeft me verbaast,” zegt Sir Williams. “Hij is een hele goeie races op het hoogste niveau, ik zie zijn rijstijl graag ! We kijken er al naar uit om hem vaker op het podium te zien dit seizoen.”

“Nick heeft onze verwachtingen voor dit seizoen al ruimschoots ingevuld,” gaat Mario Theissen verder. “Hij brengt veel goede informatie over aan het team en de ontwerpers. Het feit dat we sneller zijn dan tijdens de wintertests ligt gedeeltelijk bij hem.”

Intussen hadden vrijdagochtend zes teams, waaronder Williams, hun testprogramma onderbroken in Barcelona. Om 10.00uur stipt werd alles stilgelegd voor een minuut stilte ter ere van de overleden Paus Johannes Paulus II, die op dat moment begraven werd in Rome.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter