Nico Rosberg, zoon van wereldkampioen Keke, en Nelsi�ho Piquet, zoon van drievoudig wereldkampioen Nelson, zullen in het begin van december bij Williams een testrit rijden op het circuit van Jerez.

De twee jongelingen zullen samen met gecontracteerde rijders Ralf Schumacher en Marc Gene rijden. De twee zullen op de baan te zien zijn van 2 tot 4 december. Piquet zal de tweede en de voormiddag van de derde december rijden, Rosberg kunnen we aanschouwen in de namiddag van de derde en de hele vierde december. De twee werden gekozen voor de derde testpositie bij Williams, als deel van het teams plan om jong talent te latten ontpoppen.

Hoofd-operatie-ingenieur van Williams, Sam Michael, onderstreepte het belang om dat te doen:

“We testen met de jonge rijders om hun capaciteiten in een F1-wagen te evalueren en of ze al dan niet mee kunnen werken aan ons testprogramma in de toekomst. Ze werken al een aantal maanden samen met ons, om te verzekeren dat ze goed voorbereid zijn op hun testsessie, en het is nual duidelijk dat ze er allebei professioneel mee omgaan. Dit is nog een teken van WilliamsF1’s bijdrage aan de sport, door de vooruitgang van de volgende generatie F1-rijders te assisteren.”

Voor Rosberg zal het niet de eerste F1-test zijn. Vorig jaar heeft hij al eens plaatsgenomen achter het stuur van een Williams (hij was toen 17 jaar jong). Hij mocht dit omdat hij Formule BMW ADAC-kampioenschap had gewonnen. De F1-test was de beloning voor een prachtig seizoen, met 9 overwinningen op 20 races. Met zijn 17 jaar, was Nico de jongste piloot die ooit achter het stuur van een F1-wagen is gekropen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter