Alle voorbereidingen ten spijt, schoof debutant Lance Stroll in Barcelona door een eigen fout van de baan. Doordat daarbij onderdelen werden beschadigd waarvoor het technici geen reserveonderdeel bij zich hadden, werd de sessie voor Williams en Stroll afgebroken.

Maar nu heeft Williams besloten om de jongeman ook vandaag te laten rijden. Aanvankelijk zou de teruggeroepen Felipe Massa vandaag rijden, maar donderdag wordt het circuit echter onder water gezet en dat zou betekenen dat Stroll deze hele eerste testweek slechts twaalf rondjes op een droge baan zou rijden.

Ter vergelijking, Massa reed op de eerste dag al 103 rondes en reed een P3 met een tijd van 1.22.076.

Lance Stroll rijdt vandaag de hele dag, en op donderdag een halve dag op een natte baan. Massa rijdt dan vanaf het begin van de middagsessie weer in de FW40.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!