Het team van Williams denkt dit jaar veel voordeel te hebben van haar nieuwe versnellingsbak. Volgens technisch directeur Sam Michael is de versnellingsbak zelfs revolutionair en moeilijk te kopiëren door concurrenten.

Volgens Sam Michael zijn er dit jaar vier nieuwe revolutionaire dingen in de Formule 1:
Renault en Red Bull hebben een nieuw uitlaatsysteem, Toro Rosso heeft een dubbele vloer, en wij hebben onze versnellingsbak. Ik denk dat het uitlaatsysteem en de dubbele vloer makkelijk te kopiëren zijn, met onze versnellingsbak is dat anders

De versnellingsbak van Williams ligt nog lager in het chassis dan normaal, daarnaast zou de versnellingsbak klein en licht zijn. Williams verlaagt hiermee het zwaartepunt van de auto waardoor er sneller door de bochten kan worden gereden. Ook zou het team gewicht besparen.

De Williams FW33 is een nieuw concept. Onze versnellingsbak is ultra licht en zeer compact, het is de kleinste versnellingsbak die we ooit bij Williams hebben gebouwd. Ik denk dat we er veel profijt van gaan hebben. Het is na ons KERS-systeem opnieuw een knap stukje R&D dat we volledig in eigen huis hebben ontwikkelt.

Toch wil Michael zich nog niet aan voorspellingen wagen:
De teams doen niet anders dan elkaar in de gaten houden, vooral tijdens de wintertests. Maar ik heb echt geen idee waar wij nu precies zullen staan. Ik durf geen voorspelling te maken.

By peter