Bij Williams zijn ze naarstig op zoek naar een motorleverancier voor 2006, zeker nu BMW een eigen team wil opzetten.
Tijdens de Canadese GP zou Williams overlegt hebben met Toyota, maar Toyota heeft nu laten weten dat ze geen motoren zullen leveren aan Williams.

John Howett (Toyota): “Wij zijn niet van plan om motoren te leveren aan Williams, er zijn benaderingen geweest, wat we in de toekomst zullen weten we nog niet, maar voor 2006 is onmogelijk.

Toyota Racing zelf heeft geen contact gehad met Williams, Williams heeft rechtstreeks contact gehad met Toyota Japan, dit is recent gebeurt en dat is te laat voor volgend jaar.”

Toyota zou niet de enige motorleverancier waar Williams op de deur heeft geklopt.
Bij Honda wisten ze te zeggen dat ze geen �actieve� gesprekken hebben gehad met Williams, maar dat de kans groot is dat Williams nog een jaartje zal rijden met BMW motoren en dat ze dan overstappen naar een nieuwe motorenleverancier.

Dat zou dan ook niet verwonderlijk zijn daar Williams deze week de V8 motoren zal testen van BMW.

Als Williams geen deal kan sluiten met de Japanse merken, Toyota en Honda, dan geraken de opties van het Britse team aardig uitgeput.
Een mogelijkheid die nog overblijft, zijn de Cosworth motoren, op dit moment bevoorraden ze nog geen team in 2006.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter