Williams en Toyota zijn uit het resultaat van de GP van Canada gesmeten nadat hun remmen illegaal bleken te zijn. Beide teams pakten normaal gezien punten, Williams werd tweede en vierde, terwijl Da Matta achtste eindigde in zijn Toyota.

Door de diskwalificatie heeft Ferrari een vijfde “one-two”-zege van het seizoen te pakken en Button weer een derde plek. Giancarlo Fisichella wordt vierde. McLaren is goed voor vijf en zes, terwijl Jordan met Glock en Heidfeld de laatste 3 punten pakt.

Sam Michael, sinds kort technisch directeur bij Williams, zei tegen Reuters dat het team niet in beroep zou gaan tegen de beslissing. Hij gaf toe dat de remmen niet in orde waren met het reglement, maar voegde er wel aan toe dat het niet met opzet was en dat het geen extra voordeel opleverde.

Toyota legt zich er nillens willens bij neer, maar ook Mike Gascoyne zegt dat ze geen voordeel haalden uit het niet-reglementaire systeem.

“Spijtig genoeg zijn onze voorste rembuizen illegaal verklaard na de GP van Canada van vandaag. We hebben ons standpunt verdedigd bij de stewards, namelijk dat het te wijten was aan een foutentolerantie bij de producent, en dat de remmen nog steeds binnen de aanvaardbare marge vielen. De stewards hebben beslist om onze zaak niet te aanvaarden, en hoewel we teleurgesteld zijn over het verlies van onze hard bevochten achtste en tiende plek moeten we hun beslissing aanvaarden. Toyota wil steeds rijden met reglementaire wagens, dit was gewoon een spijtig en onvoorzien probleem dat geen competitief voordeel opleverde.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter