Ziet het er naar uit dat de dagen van de samenwerking tussen Williams en PDVSA geteld zijn? De Venezolaanse oliemastodont die in 2011 in zee ging met het team uit Grove zou bereid zijn genereuze bedragen neer te tellen om het doorlopende contract voortijdig te ontbinden.

Gevolg is natuurlijk dat Maldonado waarschijnlijk niet meer uitkomt voor de Britse renstal. De verhouding tussen Williams en Maldonado zou de laatste tijd meer en meer onder druk komen te staan door de slechte prestaties van de FW35. Teammanager Dickie Stanford windt er geen doekjes om: Nog nooit heb ik een auto gezien die zo weinig reageert op updates! Toch treft ook Maldonado enige blaam. In Zuid-Korea negeerde hij de vraag van het team om banden te sparen en reed ze op enkele ronden helemaal naar de vernieling. In Japan haalde hij de woede op zijn nek van de teamleiding door in de laatste ronde frontaal in de aanval te gaan tegenover zijn teamgenoot Valteri Bottas.

De manager van Maldonado, Nicolas Todt verklaarde het volgende: Inderdaad, het is een moeilijk seizoen voor Pastor, met een wagen waarmee punten scoren niet mogelijk is. Williams moet reageren en daar zijn ze al volop mee bezig door vers bloed in te huren voor volgend seizoen. Het zou het een mooie kans kunnen zijn voor Felipe, concludeert Todt

Volgens geruchten zou ook Giedo van der Garde in ‘the hunt’ zijn voor een stoeltje bij Williams. De vraag blijft natuurlijk hoe concreet de gesprekken tussen Williams en PDVSA zijn.