Mercedes AMG en Williams Martini Racing hebben vandaag officieel hun wagens voor het seizoen 2015 gepresenteerd in Jerez. Beide wagens zijn echter niet voor het eerst te zien. De Williams werd al eerder getoond in het Engelse magazine F1Racing, en Mercedes gaf al eerder foto’s vrij van een shakedown op Silverstone.

De Mercedes AMG W06 Hybrid moet er voor zorgen dat de wereldtitel voor zowel de coureurs als constructeurs ook dit jaar weer bij de mannen uit Stuttgart terecht komt. Regerend Wereldkampioen Lewis Hamilton en vice-wereldkampioen Nico Rosberg verdedigen ook dit jaar weer de kleuren van Mercedes.

De Williams FW37 moet weer een stapje vooruit zijn ten opzichte van de relatief succesvolle Williams FW36 uit 2014. Valtteri Bottas en Felipe Massa scoorden vorig jaar al regelmatig podiums met de Williams. Dit jaar willen beide heren een stapje verder, het team moet weer races gaan winnen in 2015.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!