Frank Williams hoopt BAR�s dreiging op een juridisch proces te vermijden. Zoals F1pits reeds eerder meldde heeft Button een tweejarig contract getekend bij Williams. Blijkbaar zat er een achterpoortje in Buttons contract bij BAR. Echter is er ondertussen een oorlogje ontstaan tussen Williams en BAR, aangezien beide teams beweren dat ze over een wettelijk contract beschikken voor Button volgend seizoen.

David Richards, teambaas van BAR, liet al weten dat hij het geschil in de rechtbank wilt uitvechten. Echter Frank Williams is ervan overtuigd dat zijn contract met Button perfect legaal is, maar liet uitdrukkelijk weten dat hij een gevecht met Richards in het gerechtsgebouw wenst te vermijden.

“Het eerste en eenduidige feit is dat wij een contract hebben met Jenson. Het blijkt dat BAR dit betwist, maar we zijn er zeer zeker van dat BAR de optie om Jenson te houden verloor en ik betwijfel niet dat hij in 2005 voor Williams zal rijden,” verduidelijkte Frank Williams. “Een feit is niet betwistbaar: Jenson wenst en verwacht in 2005 en 2006 in een Williams te rijden en hij heeft deze intenties erg duidelijk gemaakt. Wij willen dit geschil dan ook vriendschappelijk oplossen, en verlangen niet om dit op straat uit te vechten.”

Williams liet nog weten dat het management van Button zich tot hem wendde toen zij er zeker van waren dat het BAR-contract onschadelijk gemaakt kon worden.

“Een paar dagen voor de GP van Duitsland contacteerde Jensons management ons. Dat was een grote verrassing,” vertelde Sir Frank Williams. “We zijn een competitief raceteam, en zo�n kans konden we niet laten liggen. We hebben er dus geen spijt van dat we er voor gegaan zijn. Je kunt je afvragen waarom een intelligente rijder als Jenson naar een team wilt overstappen dat vierde is in het kampioenschap. Wel, ten eerste hebben we nog een lange termijncontract met hem lopen. En ten tweede gelooft hij dat wij hem momenteel een meer betrouwbare route naar zijn wereldkampioenambities kunnen voorschotelen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter