Het DRS (Drag Reduction System) systeem zou voor de Grand Prix van Engeland wel eens aangepast kunnen worden. Het zou gaan om een tweede meetpunt voor de beweegbare achtervleugel.

In Canada werd er voor het eerst gereden met twee DRS zones, echter was er op het circuit maar één meetpunt waarop bepaald werd of de vleugel open mocht. Wat als gevolg had dat de aanvallende partij na een geslaagde inhaalactie in de eerste DRS zone ook het voordeel van de vleugel hadden in de tweede DRS zone, waardoor de ingehaalde partij geen schijn van kans had om de positie terug te winnen. Charlie Whiting van de FIA is daarom van plan om vanaf de Grote Prijs van Engeland daarom twee meetpunten op het circuit te plaatsen.

Ook coureurs Rubens Barrichello en Sebastian Vettel zijn het met Whiting eens: De aanvallende partij heeft een dubbel voordeel, hij kan er na een geslaagde actie vandoor gaan met een geopende achtervleugel. Aldus Barrichello, Vettel voegt toe: Rubens heeft gelijk, toen Jenson Button Michael Schumacher inhaalde had Schumacher geen schijn van kans in Canada.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.