Dankzij de dubbele punten in Abu Dhabi is het wat ingewikkelder dan normaal om te bepalen hoe Rosberg alsnog beslag kan leggen op het kampioenschap van 2014.

Het zal geen verrassing zijn dat de teamgenoot van Lewis Hamilton zichzelf de beste uitgangspositie verschaft door te winnen, maar zelfs dat geeft hem geen garantie op de titel.

Zie hieronder de uitleg.

Hamilton [334 punten, start op P2] wordt kampioen als:
Hij op P2 finisht, het resultaat van Rosberg maakt dan niet uit.
Hij P5 pakt, terwijl Rosberg de race niet wint.
Hij P6 pakt, terwijl Rosberg maximaal P3 haalt.

Rosberg [317 punten, heeft pole] wordt kampioen als:
Hij de race wint, terwijl Hamilton maximaal P3 behaald.
Hij op P2 finisht, terwijl Hamilton naar een P6 zou moeten kukelen.
Hij minimaal op P5 finisht, terwijl Hamilton uitvalt of buiten de top tien finisht.

Maar gezien de snelheid van de Mercedes lijkt het erop dat één van de twee wint en de ander op P2 over de streep gaat. Fans rekenen op een ‘epische strijd‘, maar insiders vertellen ons dat Hamilton al genoeg gedaan heeft om terecht te worden aangewezen als wereldkampioen Formule 1 2014.

Onder andere John Booth zei dat het vreemd zou zijn indien een coureur die twee keer zoveel heeft gewonnen, toch van zijn teamgenoot zou kunnen verliezen.

Hoewel, Nico Rosberg zou dan helemaal in de voetsporen van papa Keke stappen. Die werd in 1982 ook wereldkampioen door maar één race te winnen.

De Grand Prix van Abu Dhabi start om 14.00 uur en is live te zien bij de BBC of Sport1. Veronica zendt om 18.00 uur een samenvatting uit.

Eerder verschenen van dezelfde auteur op zijn blog frankyremtlaaaat


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!