Nu crash-gate eindelijk achter de rug is, kan de F1 wereld zich weer bezig gaan houden met één van de langst durende transfers in de sportgeschiedenis. Gaat Fernando Alonso zijn Renault volgend seizoen inruilen voor een Ferrari of toch (nog) niet?

Ferrari opperbaas Luca di Montezemolo heeft vandaag voor de eerste keer laten weten dat het nog helemaal niet besloten is wie volgend seizoen de teamgenoot zal worden van Felipe Massa. Zowel Massa als Kimi Raikkonen hebben een contract voor 2010. Maar het is inmiddels wel duidelijk dat Ferrari de Fin graag in zou willen ruilen voor Alonso. Felipe blijft in ieder geval, mits hij volledig zal herstellen, aldus di Montezemolo.

We zijn er nog niet over uit wie er in het andere stoeltje plaats zal nemen. Gelukkig hebben we nog tijd zat om een goede keuze te maken. Over een paar weken zal er duidelijkheid zijn. Deze woorden zijn opvallend, omdat de Italiaan onlangs nog wist te vertellen dat Ferrari voor 2010 reeds een heel sterk team heeft. Nu blijkt dat het nog niet eens duidelijk is wie er van dat team deel gaat uitmaken.

Over het algemeen wordt aangenomen dat Ferrari bezig is met het management van Kimi Raikkonen om tot ontbinding van diens contract te komen. Als dat lukt, zou tweevoudig wereldkampioen Alonso volgend jaar in kunnen stappen. Zo niet, dan moet de Spanjaard een jaartje in de wachtkamer plaatsnemen.

Het zal ook belangrijk zijn of Raikkonen een interessante optie ziet voor volgend jaar. Zijn oude team McLaren wordt vaak genoemd als potentiele nieuwe werkgever, net als Renault. Een definitieve overstap naar de rallysport wil Raikkonen voorlopig nog niet maken. De Finse ex-kampioen vertelde recent nog dat hij te jong is om te stoppen met de F1.

Wie er uiteindelijk ook in gaat stappen, de Ferrari baas gelooft dat zijn team volgend jaar weer een serieus topteam zal zijn. De laatste paar jaar zijn niet geweldig geweest, mede door de vele regelwijzigingen. Volgend jaar zullen we er weer staan. Maar goed, dit jaar is ook nog niet helemaal voorbij, aldus di Montezemolo.

By peter