Waar Grosjean onder handen genomen wordt door zijn teambaas, daar houd Martin Whitmarsh zijn onstuimige coureur het hand boven het hoofd. De teambaas van McLaren is van mening dat er risico’s dienen te worden genomen, indien een coureur succesvol wil zijn.

Dit soort dingen gebeuren regelmatig in Monaco. Ik spendeer er niet veel woorden aan, behalve dat ik blij ben met de vechtlust van Sergio. Natuurlijk ging hij te ver bij Kimi, maar ik heb ook fantastische manoeuvres gezien. Het tekent de gedrevenheid van ‘Checo’ en dat is wat wij bij McLaren willen zien.

Whitmarsh zei zelfs dat Kimi ook niet helemaal vrijuit ging bij het incident. Je kunt het op verschillende manieren bekijken. Sergio was van mening dat Kimi op hem instuurde en daardoor was er geen ruimte. Dat is een manier om naar het incident te kijken.

Het is inderdaad hoe je het bekijkt, maar de actie bij Räikkönen was er eentje te veel. De Fin werd nu slechts tiende en liep zware averij op in het kampioenschap. Na afloop zei hij dat Perez een ‘klap op z’n bek‘ verdient.