Vanmorgen werd de auto voor het komende seizoen onthuld. Teambaas Martin Whitmarsh is vol vertrouwen over het potentieel van de MP4-28. We eindigden het vorige seizoen met de snelste auto. We konden die wagen verder ontwikkelen en wat performance vinden. Met verandering zet je onvermijdelijk een stap terug, maar deze auto is nu al sneller dan de bolide waarmee we vorig jaar afsloten.

De nieuwe McLaren MP4-28 heet een ambitieus project te zijn, met een groot potentieel voor ontwikkeling. Zo bestempelt Jonathan Neale de nieuwe wagen van zijn renstal. McLaren sloeg een andere weg in qua uitlaten en wielophanging, terwijl een evolutie van de MP4-27 misschien meer voor de hand lag.

Vanwege de minimale wijzigingen in het reglement, kies je normaal gesproken voor een conservatieve aanpak. In dit geval hebben wij voor de ambitieuze route gekozen. Wij geloven dat we hierdoor meer ruimte voor ontwikkeling hebben en dat de ideeën niet halverwege het seizoen op raken.

Op alle vlakken reageert de wagen goed. We hebben gisteren een gedetailleerd technische analyse verricht en we konden niet anders dan concluderen dat dit een competitieve auto moet zijn. Van de concurrentie weten we nog niks en zij kunnen iets uit de hoge hoed toveren, maar wij zijn tevreden over wat we zelf geproduceerd hebben., aldus de teamdirecteur van McLaren.