Jos Verstappen verwacht dat zijn zoon Max dit jaar nog geen wereldkampioen Formule 1 wordt. Voor de wereldtitel is het nog net een jaar te vroeg, zo laat Jos Verstappen in Peptalk op Ziggo Sport weten.

Volgens Verstappen moet de achterstand naar Mercedes voor een wereldtitel nog verder verkleind worden. Desalniettemin is Verstappen positief over Max en het nieuwe seizoen: Hij heeft meer ervaring, kent de circuits en hij heeft vorig jaar natuurlijk al gewonnen. Ik hoop dat het er meer worden. Drie of vier zeges is zeker mogelijk, de verwachtingen zijn hoog.

Volgens Verstappen worden de snelheden in de nieuwe bochten hoger:
Ik denk dat de auto’s met de brede banden en bredere vleugels 2 a 3 seconde sneller zijn. Die snelheid zit hem vooral in de bochten. Max heeft er drie à vier kilo bij aan spiermassa. Hij blijft wel afhankelijk van de auto, maar daar heb ik een goed gevoel over. Red Bull is altijd sterk met nieuwe reglementen. Van de info die ik heb, ziet het er goed uit.

Zondag onthult Red Bull de nieuwe RB13, een dag later zal het team voor het eerst op het circuit van Barcelona testen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter