De autosportwereld houdt zijn adem in voor de gezondheidstoestand van Formule 1-legende Michael Schumacher. De Duitser ligt in coma in een ziekenhuis in het Franse Grenoble, na een zwaar ski-ongeval. Vanuit de hele wereld komen er steunbetuigingen voor de 44-jarige ‘Schumi’.

Op Twitter lieten veel mensen een bericht achter. Ferrari-coureur Felipe Massa gebruikt de sociale media om Schumacher een hart onder de riem te steken. Ik bid voor je. Ik hoop op een snel herstel. God bless you Michael.

Regerend wereldkampioen in de Formule 1, Sebastian Vettel, reageerde vol afschuw op het nieuws van zijn landgenoot. Ik ben geschokt en ik hoop dat het snel beter met hem gaat. Ik wens zijn familie veel kracht toe., aldus Vettel. De 26-jarige wereldkampioen is een goede vriend van Schumacher.

Laat ons bidden voor een goed en snel herstel van Michael Schumacher., twittert tennislegende Boris Becker.

Zojuist hebben de artsen in een persconferentie aangegeven dat zij nog niets kunnen zeggen over de toestand van Schumacher. De recordkampioen is voorlopig in een kunstmatige coma gebracht om zo het herstel te bevorderen. Door Schumacher in coma te houden, kan de zwelling van zijn hersenen zo goed mogelijk in de gaten worden gehouden. Michael zou nog wel kritiek zijn, maar de artsen weten niet wanneer de situatie zal verbeteren. Per uur wordt de situatie bekeken.

Volgens de artsen heeft het dragen van een helm de oud-coureur gered. Had hij geen helm gedragen, dan zou de situatie vele malen erger zijn. De recordkampioen was overigens wel bij bewustzijn na het ongeluk, maar had moeite om vragen te beantwoorden. Dit is vaak een teken van hersenletsel…

In Grenoble verzamelen veel mensen zich om op de hoogte te blijven, journalisten en fans wachten op nieuws vanuit het ziekenhuis. Schumacher’s vrouw Corinna en zijn beide kinderen zijn bij de oud-coureur, evenals zijn lijfarts Johannes Peil en professor Gerard Saillant.