Vandaag 1 december is het Wereld Aids dag, en F1pits heeft haar medewerking voor de vierde keer verleend aan de actie �Link and Think�. Onder deze naam proberen de organisatoren op Wereld Aids dag via het Internet zoveel mogelijk mensen te bereiken met het probleem.

Waarom doen we dit? Omdat AIDS nog lang niet voorbij is en iedereen het verschil kan helpen maken. F1pits helpt mee om voor die ene dag per jaar AIDS volop in de belangstelling te plaatsen, want doorgaans wordt AIDS op de achtergrond gedrukt, als een taboe. Het is nochtans een re�el probleem, dat steeds meer de kop opsteekt.

AIDS is een ernstige ziekte, die tot vandaag nog altijd niet te genezen is. Overal op aarde worden mannen, vrouwen, maar ook kinderen besmet met HIV, wat later AIDS veroorzaakt. Er bestaan medicijncocktails om het lijden uit te stellen. Maar dat is een Westers privilege. Terwijl de meeste mensen die met aids besmet zijn in Afrika of Azi� wonen. Afrika is een ramp. Azi�, de toekomstige ramp.

In 2002 haalden we voor het eerst evenveel besmetten als in het recordjaar 1992. Geen cijfer om trots op te zijn� Bovendien werden vorig jaar evenveel mannen als vrouwen besmet.

Informatie is een goede stap naar bescherming en preventie voor jezelf en anderen. Daarom koos F1pits ervoor om ter gelegenheid van Wereld Aids dag mee te werken om de ziekte AIDS mee bekend te krijgen. Want, 40 miljoen mensen lijden aan HIV, maar 95 % wordt NIET behandeld.

Omdat AIDS nog lang niet voorbij is.
Iedereen helpt mee om het verschil te maken.
Help mee om informatie over AIDS te verspreiden.
Niet voor ons.
Voor de Wereld Aids Dag.
Voor alle slachtoffers en besmetten van AIDS.
Want elke dag zou Wereld Aids Dag moeten zijn.

1 december:
40 miljoen mensen met het HIV-Virus
2,7 miljoen kinderen met Aids
5 miljoen nieuwe gevallen per jaar
Jaarlijks 3 miljoen doden door Aids

Daarom Wereld Aids Dag.
Daarom Link and Think.

AIDS wordt alleen bestreden als de aandacht erop gevestigd is en jouw bijdrage maakt het verschil. Vertel erover, doorbreek het taboe.

Surf eens wat verder dan anders, vandaag. En morgen. En overmorgen.

UNAIDS

Afdeling van de Verenigde Naties, die zich met de ziekte bezighoudt. Aan de top van de organisatie staat de belg Peter Piot.

THE HIVe

Engelstalig weblog waar mensen hun ervaringen over/met AIDS kwijt kunnen.

AIDSFONDS

Stichting Aids Fonds Nederland, met tonnen informatie en campagnes.

Sensoa

Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid en HIV.

AIDS pagina

Startpagina met honderden links naar sites met info over AIDS.

HIVnet

HIV vereniging Nederland, met informatie, acties, forum en chat.

AIDS.org

Engelstalige site met uitgebreide info, antwoord op vragen en ontwikkelingen rond AIDS.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter