Pascal Wehrlein blijft behouden voor de Formule 1.

De Duitser kreeg eind vorig jaar te horen dat zijn stoeltje bij Sauber was vergeven aan Charles Leclerc en hoopte vervolgens zijn carrière een vervolg te geven bij Williams, dat met Mercedes-motoren rijdt..

Het team van Sir Frank Williams koos echter voor de Sergey Sirotkin en daarmee leek de Formule 1-loopbaan van Wehrlein definitief voorbij.

De Duitser krijgt nu een tweede kans. Zijn werkgever Mercedes heeft hem een baan bij het Formule 1-team aangeboden als testcoureur.

Ongetwijfeld heeft Toto Wolff met zijn hand over het hart gestreken, nadat Pascal eerder werd gepasseerd al vervanger voor de plots gestopte Nico Rosberg.

Zijn voormalige teambaas, Monisha Kaltenborn, kan het maar niet begrijpen hoe het zover heeft kunnen komen voor de Mercedes-protegé.

Eerder liet Monisha Kaltenborn er niets voor te voelen dat Ericsson en Werhlein ongelijk zouden worden behandeld.

De aandeelhouders eisten een voorkeursbehandeling voor de door hun gesteunde Ericsson ten nadele van Pascal Wehrlein, wat ze weigerde.

Niet lang daarna moest de vrouw vertrekken.

Kaltenborn liet weten dat de Duitse coureur zwaar wordt ondergewaardeerd en dat terwijl hij de enige punten scoorde voor Sauber.

Ik denk dat wat Pascal in 2017 heeft bereikt nog altijd niet ten volle wordt gewaardeerd. Pascal heeft het potentieel wereldkampioen te worden bij het juiste team. Iedereen die met hem heeft samengewerkt, weet dat. , aldus de eerste vrouwelijke teambaas in de sport.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.