De wegen van Pastor Maldonado en Williams scheiden zo goed als zeker na afloop van dit seizoen. De Venezolaan is in onderhandeling met zijn team om het doorlopende contract tot een vroegtijdig einde te laten komen.

Toch hoeven we Pastor volgend seizoen niet te missen in de Formule 1 zo wordt verwacht. De Venezolaan is kandidaat bij Lotus, waar ook Nico Hulkenberg nog genoemd wordt als vervanger van Kimi Raikkonen. De keuze die Lotus gaat maken is afhankelijk van het toetreden van een sponsor. Lotus hoopt op een miljoenendeal met Quantum Motorsports en mocht deze deal rondkomen dan zijn de PDVSA miljoen van Pastor overbodig en zal de keuze waarschijnlijk vallen op Nico Hulkenberg.

Lotus heeft de voorkeur van Pastor Maldonado met zijn PDVSA miljoentjes. Mocht de deal met Quantum Motorsports rondkomen dan zal Pastor bij Lotus achter het netje vissen en dus heeft de Venezolaan een lijstje met alternatieven. Ook Sauber en Force India zouden interesse hebben in de diensten van enkelvoudig Grand Prix winnaar.

Om Pastor Maldonado bij een ander team in de Formule 1 te krijgen zal PDVSA wel een afkoopsom moeten betalen aan het team uit Grove. Die afkoopsom die betaald moet worden is weer goed nieuws voor Felipe Massa die waarschijnlijk zijn loopbaan zal voortzetten bij Williams. Daarnaast beschikt Massa over steun uit zijn vaderland, Petrobas is een van de bedrijven die tracht Felipe Massa te behouden voor de Formule 1.

Ook onze Giedo van der Garde wordt genoemd als kandidaat bij het team dat dit jaar slechts één schamel puntje wist binnen te halen. De Nederlander lijkt nu echter Williams te kunnen vergeten en zal zijn pijlen op andere teams moeten richten.