Opnieuw een verrassende wending in Silly Season 2014?

Nadat Vettel vriend en vijand verbaasde met zijn mededeling dat hij zou vertrekken bij Red Bull Racing, onthulde Luca di Montezemolo dat ook Alonso volgend jaar een andere werkgever zou hebben.

Aangenomen wordt dat Sebastian Vettel verkast naar Ferrari, terwijl Alonso toe zal geven aan de lokroep van Honda om samen met McLaren de oude succesvolle tijden terug te halen. Dat laat weinig ruimte over voor een andere veteraan, Jensen Button.

Als McLaren erin slaagt Fernando Alonso te strikken, is er of voor Button of voor zijn teamgenoot Kevin Magnussen geen plek meer bij de formatie uit Woking. De Spaanse kampioen van 2005 en 2006 zal graag willen dat de focus van het team geheel op hem is gericht. Kimi Räikkönen kon Fernando uiteindelijk makkelijk hebben, maar bij McLaren zal Button niet zo makkelijk uit de boeken te rijden zijn.

Jenson Button is sinds 2009 McLaren-coureur en geliefd binnen het team. Met de nieuwe grote man Ron Dennis zou het minder boteren dan voorganger Martin Whitmarsh, maar Dennis heeft nog veel slechtere herinneringen aan Fernando Alonso.

Mocht de teambaas die bekend staat om zijn smetvrees over zijn schaduw kunnen stappen, dan is de kans groot dat Button moet vertrekken. Als er voor 2015 geen competitief racezitje in de Formule 1 meer inzit voor Jenson Button, dan is een overstap naar het WEC niet uitgesloten voor de Engelsman. Dat vertelt zijn manager Richard Goddard aan een verslaggever van BBC sport.

Goddard erkent dat het World Endurance Championship ‘in de lift zit en een zeer mooie en serieuze klasse is, maar bevestigt noch ontkent dat er geheime gesprekken waren gevoerd met Porsche.

Overigens heeft Porsche ook Hülkenberg op de korrel voor een stoeltje in een van haar LMP1-auto’s.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!