Gisteren plaatsten wij een artikel over wat Michael Schumacher’s manager Willi Weber vond van Michael’s aanvaring met Sato. Er kwamen inmiddels wat reacties binnen:

“Als Schumi fan van het eerste uur ben ik grotendeels akkoord met je verhaal.

Sato had misschien beter kunnen uitkijken en de deur niet tegen de auto van Schumi maar net ervoor kunnen dichtgooien. Er was geen plaats om er voorbij te geraken. Echter aan het einde van de race zag ik dat Schumacher met Sato in discussie was over het incident. Sato leek akkoord te gaan met Schumi dat hij iets te ijverig was geweest, maar dat kan ook maar schijn geweest zijn natuurlijk.

Het is inderdaad goed afgelopen, maar stel je de rel maar eens voor als dit niet het geval was geweest en dat Schumacher zijn ophanging zou afgebroken zijn…een spijtig incident waarbij iemand betrokken is die meedoet voor het kampioenschap en iemand die optreedt als vervanger, toevallig zijn thuisrace rijdend. Een eeuwige discussie die zich blijkbaar steeds presenteert als het kampioenschap in een beslissende plooi valt.

Het achterliggende probleem is en blijft de combinatie van de onmogelijkheid om in te halen door de hoge aerodynamische performantie van de wagens en de alsmaar meer in voege komende designercircuits.

Als je dit vergelijkt met de IRL dan zijn deze races veel spannender, hoewel ze ongeveer 8 � 10 seconden per ronde trager zijn op een vergelijkbaar circuit zoals Canada bij voorbeeld.

Groeten en keep up the good work met de site,
Karl.”

Hugo was wat korter:

 

“damn right you are !!!!!!!!!!”

🙂

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter