Het is nu helemaal zeker: Mark Webber rijdt ook volgend jaar voor Red Bull Racing. De Australiër die samen met Sebastien Vettel het perfecte rijdersduo vormt, ziet zijn aflopend contract met een jaartje verlengd worden.

Webber en Vettel kennen tot nu toe een succesvol seizoen. Vettel won de grands Prix van China en Groot-Brittannië, Webber won zijn eerste op de Nurburgring. In het rijdersklasement staan Vettel en Webber respectievelijk tweede en derde en doen nog volop mee voor de titel.

Ik ben heel blij dat Red Bull en ik tot een akkoord zijn gekomen om volgend jaar weer samen te werken. Zei een tevreden Webber. Zelfs iin de moeilijke jaren aan het begin van onze samenwerking heb ik er altijd van genoten om met het team samen te werken. Nu het erg goed gaat, wat hopelijk ook zo blijft is het natuurlijk allemaal nog leuker. De seizoensfinale wordt dit jaar erg spannend, maar ik kijk er erg naar uit om de RB6 te ontwikkelen en om er volgend jaar mee te racen.

Ik vind het fantastisch dat we het contract van Mark hebben verlengd. zei een tevreden teambaas Christian Horner over zijn rijder. Mark heeft dit seizoen behoorlijk wat toewijding en doorzettingsvermogen getoond, zeker na zijn fietsongeluk van vorig jaar. Mark’s recente resultaten laten zien dat hij in de vorm van zijn leven is. Hij heeft duidelijk de motivatie om op het hoogste niveau te presteren. Het was dan ook een gemakkelijke beslissing om de relatie voort te zetten. We geloven dat we met Mark en Sebastian (Vettel, red.) de sterkste rijdersbezetting in de sport hebben.