Mark Webber is niet blij na afloop van de race in Maleisië. De Australiër eindigde op de tweede plaats, maar had eigenlijk op het hoogste podiumplekje moeten staan.

Volgens Mark Webber negeerde zijn teammaat Vettel de teamorders van Red Bull. Tegen het einde van de race passeerde Vettel zijn teamgenoot die aan de leiding van de race reed. Volgens Webber was dit niet de afspraak.

Na afloop van de race was Webber boos op Vettel. In de rijdersruimte confronteerde Webber Vettel met de zin ‘Multi 21‘. Volgens Autosport.com betekent Multi 21 bij Red Bull dat de rijders op hun positie blijven rijden en elkaar niet zullen aanvallen.

Na de laatste stop vertelde het team mij dat de race over was dus kozen we ervoor de motor wat rustiger te laten draaien om naar het einde van de race te rijden, vertelt Webber. Ik wil ook racen, maar aan het einde van de race kreeg ik een boordradio van het team zoals voor de race afgesproken waarin ze zeiden dat we op de banden moesten letten en de wagens heelhuids thuis moesten brengen, aldus Mark Webber.

Aan het einde van de race maakte Seb zijn eigen beslissing en het team zal hem beschermen, zoals altijd, vervolgt een boze Webber. Ik zette mijn motor wat lager en lette goed op mijn banden en toen begon het gevecht. Ik ben erg teleurgesteld over de uitkomst van de race van vandaag, aldus de oudste rijder op de grid.