Het kampioenschap winnen in 2012 zal een hels karwei worden. Dat voorspelt Red Bull-coureur Mark Webber, die een herhaling van Red Bulls dominantie uit 2011 niet ziet gebeuren. Ik denk dat het allemaal zeer dicht bij elkaar zal zitten, zo zei hij in gesprek met de Britse krant The Guardian.

Webber zit daarmee op dezelfde lijn als McLaren-baas Whitmarsh, die eerder soortgelijk commentaar gaf op zijn visie voor het komende seizoen. Whitmarsh meent dat de wintertests op Barcelona hebben aangetoond dat de prestaties van de topteams zeer dicht bij elkaar liggen.

Webber haakte daarop in: De strijd zal zeker tussen meerdere teams gaan en het is op het moment moeilijk te begrijpen wie wat doet, omdat er zoveel variatie zit in brandstof, banden enzovoort.

De Australiër ziet het niet gebeuren dat de traditionele top vijf doorbroken wordt. Er zijn een paar grandioze teams die zeer hard hun best doen, zoals McLaren, Mercedes en Ferrari, maar ook Lotus. Webber rekent zijn eigen team ook tot dat selecte gezelschap, maar de vraag is hoe lang dat zo blijft. Tot nu toe zijn we aardig tevreden over waar we staan, maar in de Formule 1 kan dat erg snel veranderen.

In Jerez en Barcelona bleek dat er geen team is dat mijlenver voorstaat op de concurrentie, met maar liefst zeven teams die een snelste dagtijd hebben neergezet.

We hopen dat dit een opmaat is voor een fantastisch seizoen met veel kanshebbers voor de titel!