Mark Webber verwacht een moeilijkere tijd nu hij bijgestaan wordt door de Engelse Formule 1-rookie Justin Wilson. De Australi�r wordt dit weekend voor de eerste keer teammaat van Justin Wilson nadat deze de Braziliaan Ant�nio Pizzonia verving twee weken geleden.

“Ik ben er zeker van dat Justin duidelijk een heel stuk beter zal zijn dan Ant�nio (Pizzonia) was. Ik denk dat hij een sterkere persoonlijkheid is, en bovendien is hij ook Engels, wat hem binnen het team zal helpen. Laat ons zeggen dat Justin veel completer is en een heel stuk sneller,”

zei Webber, wie alle 12 punten voor Jaguar bijeen reed dit seizoen en acht maal sneller was teammaat Pizzonia in de kwalificatie. Webber beloofde Wilson dat ze gelijk zullen behandeld worden bij Jaguar wanneer de coureur uit Sheffield een contract zou tekenen bij Jaguar voor het seizoen 2004. Maar Webber, die net zoals Wilson zijn debuut maakte bij Minardi, heeft Wilson gewaarschuwd dat hij niets zal weggeven tijdens de race.

“Justin heeft zijn kant van de garage en ik heb mijn kant. “ vertelde Webber nog. Op de vraag wat hij erover denkt over hun relatie nadat hij verslagen werd door Wilson in het Europees Formule 3000-kampioenschap, nu twee jaar geleden, antwoordde hij het volgende: “Ik denk wel dat Justin en ik goed zullen kunnen opschieten met elkaar. Maar ieder zijn job, is het niet ? Ik ga zeker niet zijn banden harder oppompen dan de mijne. We zijn allen groot genoeg om op onze eigen benen te staan. Hij krijgt hetzelfde materiaal, net zoals het was bij Pizzonia. Het is belangrijk om je teammaat te verslaan, dat is normaal. Als er een race komt waarin hij een betere kwalificatie neerzet en een beter raceresultaat, dan ben ik natuurlijk teleurgesteld, maar beide wagens in de punten krijgen zou fantastisch zijn.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter