Waar de toekomst van Mark Webber ligt is vooralsnog niet helemaal duidelijk. Het enige dat zeker is, is dat de Australiër in ieder geval nog niet gaat stoppen met racen. Ik heb de beslissing genomen om door te gaan, zegt Webber. Ik ben nog altijd hongerig en gemotiveerd. Ik moet alleen nog even werk vinden.

Met een aantal teams zou er ondertussen al gesproken zijn, zij het oppervlakkig. Een mogelijkheid die al tijden gefluisterd wordt is een overstap naar Ferrari, waar Webber’s vriend Fernando Alonso het groene licht voor diens komst inmiddels zou hebben gegeven.

Ik ken Fernando goed, maar ook weer niet heel erg goed, aldus de 35-jarige coureur uit Queanbeyan. Bovendien zou onze vriendschap geen stand houden als we teamgenoten zouden worden. Coureurs hebben nou eenmaal een gevoelig ego.

Ondanks de mogelijke overstap naar Ferrari maakt Webber’s huidige broodheer Red Bull vermoedelijk de meeste kansen om volgend jaar gebruik te maken van de diensten van de routinier. Eerder deze week al gaf Sebastian Vettel zijn openlijke goedkeuring. We zijn niet de beste vrienden maar kunnen goed samenwerken en delen dezelfde kijk op de wagen. Wat mij betreft mag Mark dus nog wat langer blijven, zo meent de wereldkampioen.

Buiten Vettel lijken momenteel ook teambaas Christian Horner en Red Bull-adviseur Helmut Marko voorstander van contractverlenging. We naderen de tijd van het jaar waarin we moeten gaan nadenken over de toekomst, aldus Horner. Mark rijdt dit jaar erg sterk en hij steekt in grootse vorm. Blijkbaar kunnen de Toro Rosso-jonkies Jean-Eric Vergne en Daniel Ricciardo hun bazen nog niet overtuigen.

Het maakt de kansen voor Webber bij het kampioensteam groter en hij lijkt er ook zelf niet onwelwillend tegenover te staan. Het kan wel eens de meest verstandige keuze zijn om gewoon te blijven meent de huidige nummer twee van het wereldkampioenschap in The Sunday Age. Als ze me aan willen houden natuurlijk. En ik denk dat ze dat doen.