Mark Webber presteert dit seizoen duidelijk minder goed dan zijn teamgenoot Sebastian Vettel. De Duitser reeg overwinning na overwinning aan elkaar en behaalde meer punten dan Alonso en Massa bijelkaar, terwijl de Australiër nog niet heeft gewonnen in 2011. Webber heeft nu een verklaring voor zijn tegenvallende prestaties: het ligt aan zijn gewicht.

Ik weeg tien kilo meer dan Sebastian. Dat heeft grote invloed op de gewichtsverdeling, wat weer de starts beïnvloed, wat dan weer effect heeft op hoelang de banden het uithouden, aldus de Australiër. Maar dat heb ik mijn hele carrière lang al gehad. Ik kan niet veel lichter worden, dus we moeten roeien met de riemen die we hebben

Dat gezegd hebbende is het dan opvallend dat Webber 0.2 sec. sneller was dan zijn lichtere teamgenoot, in de afgelopen VT van Brazilië? Indien het aan zijn gewicht zou liggen, dan zou Mark op elke moment dat er op de baan gereden wordt in het nadeel moeten zijn. Eerder wees hij de Pirelli’s aan als verklaring voor zijn tegenvallende, om niet te zeggen ronduit belabberde, resultaten.