We kijken uit naar de Grand Prix van China, maar de gemoederen omtrent de ‘Multi-21‘ affaire blijven hangen. Het Duitse Auto Motor und Sport zegt een nieuw feit te kunnen melden.

Terwijl Sebastian Vettel het ‘Multi-21‘-order genegeerd had om op P2 naar de finish te rijden, zou Mark Webber zijn motorinstelling hebben teruggeschroefd om brandstof te besparen. De waarheid in de Formule 1 komt meestal stukje bij beetje aan het licht., zegt AMS-correspondent Michael Schmidt.

Het was al bekend dat de achtervolgende Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg ook in de weer waren met brandstofbesparende kwesties, maar Red Bull beweerde het teamorder te hebben afgegeven omdat men bezorgt was over de kwetsbare Pirelli banden en dat beide Red Bulls zouden worden bijgehaald door hun zilveren rivalen.

Volgens Schmidt was er duidelijk aan de hand dan wat Red Bull wilde zeggen. Blijkbaar had Webber in de eerste 42 ronden meer brandstof verbruikt dan Vettel en zou de ‘Number Two‘ van RBR zelfs al op zijn reserves rijden! Vettel daartegen, reed ruim 12 ronden in de slipstream van zijn oudere teamgenoot, waardoor hij brandstof bespaarde.

Dus Red Bull Racing vreesde niet alleen een ongeval tussen haar coureurs, maar ook dat Webber stil zou komen te staan zonder benzine. Dus werd de Australiër gevraagd om zijn motorinstellingen verder terug te schroeven, zodat hij de finish kon halen., aldus Michael Schmidt.

Dat verklaart ook waarom Webber niet verder aandrong nadat Vettel hem passeerde…

Leave a Reply

Your email address will not be published.