Mark Webber kondigde eerder dit jaar aan de Formule 1 na dit seizoen vaarwel te zeggen. Zijn vervanger bij Red Bull wordt zijn landgenoot Daniel Ricciardo. Webber geeft echter toe dat hij zijn keuze al voor het seizoen had gemaakt.

Al tijdens de eerste race van het seizoen in Australië wist Webber dat hij zijn laatste thuisrace zou gaan rijden. Ik heb toen de Australische en Engelse pers uitgenodigd omdat ik wist dat het mijn laatste race in Melbourne zou zijn, vertelt Webber aan The Guardian.

Nadat de Aussie zijn vertrek uit de F1 had aangekondigd gingen de geruchten dan Webber zijn besluit had genomen na het voorval in Maleisië. Door de verklaring van Webber kunnen we nu met zekerheid zeggen dat dit dus niet het geval was.

Melbourne en Monaco waren voor mij twee speciale races. Ik was erg teleurgesteld dat ik in mijn thuisrace niet op het podium eindigde. De race in Australië is de enige race waarbij ik geen podiumplaats heb weten te behalen, aldus de Red Bull coureur.

Toch heeft Webber wel eenmaal op het podium gestaan in Melbourne. In 2002 mocht Mark Webber na de officiële podiumceremonie het ereschavot betreden voor zijn vijfde plaats die hij behaalde in zijn Minardi.