Ferrari beleefde een dramatische namiddag, afgelopen zondag in Silverstone. Het team besloot geen banden te wisselen tijdens de eerste pitstop, waarna Kimi Raikkonen snel terrein verloor ten opzichte van racewinnaar Lewis Hamilton. De Fin wist uiteindelijk nog de schade te beperken door als vierde te finishen, voor teamgenoot Felipe Massa verliep de race rampzalig en hij spinde maar liefst vijf keer.

Teambaas Stefano Domenicali behoudt ondanks het slechte resultaat alle vertrouwen in zijn team, maar beseft dat er teveel fouten gemaakt worden: De Grand prix van Groot-Brittannië was er één om snel te vergeten, wat ons resultaat betreft. Wat we echter niet mogen vergeten is dat we fouten hebben gemaakt. Die mogen zich niet niet meer herhalen. We hadden deze race kunnen winnen, maar we maakten een cruciale fout door geen nieuwe banden te monteren op Kimi’s auto. We dachten dat het zou stoppen met regenen, maar dat bleek niet het geval. Daardoor kwam Kimi in grote problemen, Felipe overkwam hetzelfde.

Achteraf is het makkelijk om te zeggen dat we de banden hadden moeten wisselen, maar de Formule 1 is nu éénmaal geen exacte wetenschap. Soms pakt een strategische beslissing goed uit, maar soms ook niet.

Het rode team heeft afgelopen weekend ondermaats gepresteerd en dat beseft de teambaas maar al te goed: We hebben duidelijk ondermaats gepresteerd. Nu moeten we onderzoeken hoe dit kon gebeuren. We mogen niet overhaast te werk gaan en niet in paniek geraken. We moeten gewoon de volgende race proberen terug te slaan.