Consalvo Sanesi zou vandaag 94 jaar geworden zijn. De Italiaan reed 5 Grand Prix� in 1950 en 1951. Verder dan een vierde plaats in zowel kwalificatie als in de race kwam hij niet. Sanesi overleed op 28 juli 1998 in Milaan.

Aymo Maggi won de Rome Royal Grand Prix in zijn Bugatti T35 in 1926. Op hetzelfde moment, enkele honderden kilometers daar vandaan, won Henry Segrave in zijn Talbot 70 op het circuit van Miramas de Provence Grand Prix.

Drie jaar later, in 1929, werd Paul England geboren. De Australi�r reed in 1957 ��n Grand Prix, in Duitsland. Na vier ronden stond hij weer aan de kant met een gebroken stroomverdeler. England viert vandaag zijn 76ste verjaardag.

In 1935 werd Hubert Hahne geboren. Hahne, geboren in Moers, reed driemaal de Grand Prix van Duitsland. In 1967 viel hij met een gebroken wielophanging uit toen hij zesde reed. Het jaar erop behaalde hij de tiende plaats, en in 1970 wist hij zich niet te kwalificeren. Hahne wordt vandaag 70 jaar.

In 1948 won Oscar Alfredo G�lvez in zijn Alfa Romeo 308 de 1000mijl van Necochea, gehouden in Playas de Necochea.

Tony Brise is geboren in 1952. De Engelsman reed tien Grand Prix in 1975. Hij debuteerde in de gekende Grand Prix van Spanje, die halverwege werd afgevlagd door een ongeluk. Brise werd zevende. Zijn laatste race reed hij datzelfde jaar in de Verenigde Staten, waar hij uit de race crashte. Voor volgend seizoen zou hij bij zijn huidige team, Embassy Hill, kunnen blijven. Het noodlot besliste er op 29 november 1975 echter anders over. Het vliegtuigje waarin Brise, teambaas Graham Hill en nog drie andere teamleden zaten, stortte neer in de buurt van London. Niemand overleefde de crash, Brise was amper 23 jaar.

In 1971 won Mario Andretti de niet voor het kampioenschap meetellende Questor Grand Prix op de Ontario Speedway. Er namen amper zes coureurs deel. Jackie Stewart werd tweede, gevolgd door Dennis Hulme, Chris Amon, Tim Schenken en Peter Gethin.

In 1976 won Damien Maggee in zijn priv� March GA751 Ford-Cosworth de Shellsport race in Snetterton. Enkele uren later won Clay Regazzoni in de straten van Long Beach, voor Ferrari-teamgenoot Niki Lauda. Patrick Depailler, Jacques Laffite, Jochen Mass en Emerson Fittipaldi maakten de top 6 volledig.

Twaalf jaar geleden won Ayrton Senna de openingsrace van het seizoen 1993. In zijn thuisland Brazili� was hij in zijn McLaren-Ford sneller dan Damon Hill, Micha�l Schumacher, Johnny Herbert, Mark Blundell en Alessandro Zanardi.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter