WILLIAMS
Coureurs: Felipe Massa en Valtteri Bottas
Motor: MERCEDES AMG klantenmotor

Wat we in 2015 bij Mclaren zagen gebeuren, daar hebben de mannen en vrouwen van Williams geen leedvermaak om gehad. Bij Williams kennen ze het gevoel van achter de feiten aanlopen. Wie herinnert zich niet de glorietijd van het team van Frank Williams met kampioenschap na kampioenschap? Het team scoorde 9 constructeurskampioenschappen, 7 rijderskampioenschappen en 114 overwinningen. Daarmee heeft Williams, sinds 1975 in de Formule 1, een prominente plaats in het veld, wat er het seizoen ervoor ook gebeurd is. De geschiedenis is in het voordeel van Williams.
Waar Williams, begin jaren negentig vooral, de dienst uitmaakte in F1 was het na de eeuwwisseling kwakkelen, vooral financieel. Een beursgang in 2011 bracht daarin verandering; Frank Williams bracht bijna 30% van de aandelen naar de beurs in Frankfurt en er kwam voldoende kapitaal vrij voor een nieuwe start. Pastor Maldonado bracht een flinke som extra oliegeld mee uit Venezuela en we zagen Williams weer punten scoren in 2013. In 2014 werd Williams net als het jaar erop derde.

Voor het komend jaar heeft Williams dezelfde rijders als de twee voorliggende seizoenen. Daar zit wel de achilleshiel voor het team, Felipe Massa tufte consequent een paar plekken achter zijn teamgenoot aan, veel vuur was er bij de Braziliaan niet te zien. Wel had hij de energie om te blijven protesteren tegen de komst van in zijn ogen te jonge rijders, daarbij vooral doelend op Max Verstappen die op zijn 16de zijn eerste testrondjes reed en zijn debuut in F1 als rijder maakte als zeventienjarige. Valtteri Bottas zal komend jaar weer onverstoorbaar snel blijven en in alle rust uit de Williams met Mercedeskrachtbron halen wat er uit te halen valt. Dat Williams weer echt meedoet in het F1 veld mag ook blijken uit het feit, dat ze de leverancier worden van Manor voor het achterste deel van de aandrijflijn; de versnellingsbak en het differentieel. Omdat Williams een langdurige overeenkomst met Mercedes heeft is er stabiliteit bij het team. Nu nog een rijder die het verschil kan maken, want types als Jacques Villeneuve of Damon Hill hebben we bij Williams al een tijdje niet meer gezien…


[i]Villeneuve en H.H. Frenzen op Zandvoort in 1997[/i]

SAUBER
Coureurs: Felipe Nasr en Marcus Ericsson
Motor: FERRARI ’16 klantenmotor

Wat mag men van Sauber verwachten het komend jaar. Met dezelfde motor rijden als de Ferraristi die tweede worden en dan als een na laatste je seizoen eindigen, dat heeft nadelen. Je kunt moeilijk zeggen dat het aan de motor lag en je kunt ook moeilijk ontkennen dat je iets niet goed hebt gedaan. Er zijn om minder redenen directies de laan uitgestuurd. Sauber is niet in staat gebleken een auto te bouwen die de mogelijkheden van de Ferrarimotor voluit benut. Er is geen enkele reden om aan te nemen, dat dat het komend jaar veel beter zal gaan. Er is weinig of niets veranderd in het management, dezelfde rijders blijven, dezelfde motor en dan is de enige variabele dus het chassis. Natuurlijk zegt Sauber nu, dat de 2016 auto een enorme verbetering zal zijn, maar dat gaat ook gelden voor Manor, en als nieuwkomer Haas zijn huiswerk zo goed doet als we mogen verwachten, gezien de enorme hulp die ze van Ferrari kregen, dan moet Sauber zich grote zorgen maken voor 2016 om niet als laatste te eindigen. Sauber (in de F1 sinds ’93) heeft een lange traditie van net-aan seizoenen. Vaak worstelt men met geldgebrek. Sponsoren die afhaken (BMW, Petronas), rijders die op het laatste moment niet instappen, rechtszaken, gedoe. Met als dieptepunt de zaak van Giedo van der Garde, die een contract had en dus zou mogen rijden in Melbourne in maart 2015 maar opzij gezet werd door Marcus Ericsson omdat die laatste meer sponsorgeld inbracht. Maar daarvan kreeg Van der Garde dat weekend in Australië wel 16 miljoen USD mee naar huis als afkoopsom. Sauber leed met die zaak enorm gezichtsverlies en Van de Garde scoorde vooral bij de rijders punten, omdat de teams in hun ogen eens moeten leren dat een contract een contract is. Monisha Kaltenborn, CEO bij Sauber F1 heeft een hoop goed te maken en dat kan ze alleen maar doen door fors betere prestaties uit de organisatie te persen. We zullen het zien in 2016.

SCUDERIA FERRARI
Coureurs: Sebastian Vettel en Kimi Räikönnen
Motor: FERRARI ’16 works

Het oudste team uit de Formule 1 is al een paar jaar aan het knokken om weer de absolute top te kunnen innemen. Mercedes is de afgelopen Jaren oppermachtig, maar Ferrari heeft aansluiting gevonden, werd tweede in het constructeurskampioenschap 2015. We met een groot verschil. Ook Ferrari kiest voor dezelfde twee rijders als het afgelopen jaar. Het lijkt voor Ferrari een tussenjaar te worden, een voorbereidingsjaar op 20167, wanneer alles anders zal zijn. Andere motoren en andere regels. Zeer waarschijnlijk ook een andere rijder. Vettels contract loopt nog door, maar dat van Kimi Räikönnen is eindig op 31 december van 2016.

En het zou zo maar kunnen, dat Ferrari zich dan inlaat met een jongere, talentvolle rijder als Romain Grosjean, Valtteri Bottas of Carlos Sainz. We weten van Ferrari dat ze graag een uitgebalanceerde rijders line up hebben, ze zullen niet graag iemand naast Vettel zetten die het conflict opzoekt maar iemand die leven kan met een rol als tweede rijder die moet wachten op zijn kans. In 2016 gaan we waarschijnlijk niet heel veel spectaculairs zien van Ferrari. Hopelijk wel iets meer punten en strijd, maar het valt te verwachten, dat Ferrari de slag naar Mercedes niet volledig gaat maken deze winter. Rode auto’s zullen het gevecht met zilveren pijlen weer aangaan, edelmetaal zal het vaakst winnen en daarna komt een nieuw seizoen en zal alles weer anders zijn.

Volgende week op oudejaarsdag het vierde en laatste deel van deze serie, geheel gewijd aan de Scuderia Toro Rosso.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!