Op de website PlanetF1 zijn er delen van een document van de FIA te lezen die doen uitschijnen dat Crashgate een idee van Piquet 2.0 was. Dat is de conclusie die Renault trok nadat een vierde lid van het team zijn versie van de feiten anoniem op tafel smeet.

Volgens de documenten was Getuige X geen actief lid van het complot maar werd hij er wel van op de hoogte gebracht door Symonds in het bijzijn van Briatore. Dat was de nagel in de doodskist van Briatore, die altijd bleef volhouden dat hij niets van het plot wist.

Getuige X werd door Mr. Symonds op de hoogte gebracht van het idee van Nelson Piquet Jr. Dit gebeurde in het bijzijn van Mr. Briatore … Getuige X verzette zich tegen het idee. Hij wist niet dat het effectief zou worden uitgevoerd tot hij de crash zag gebeuren … Geen enkel ander lid van het team was op de hoogte van het plan.

De Wereld Motorsport Raad nam Briatore het liegen enorm kwalijk. Zijn positie was echter al zeer zwak want volgens de raad heeft hij noch in zijn rol als teambaas, noch in zijn rol als manager, Piquet bijgestaan met correct advies.

By peter