Robin Frijns maakte in Bahrein zijn debuut voor Hilmer Motorsport. Het optreden van Frijns was voorlopig eenmalig, de Nederlander is nu in gesprek met Hilmer Motorsport over een mogelijke vervolg van zijn GP2 Рcarri̬re. Frijns maakte in de kwalificatie met een 10e startplek een goede indruk, in de race zakte de Nederlander vanwege bandenproblemen ver terug.

Dit kwam niet geheel onverwacht, Frijns heeft namelijk nog geen ervaring met de Pirelli – banden. Ook Hilmer Motorsport, wat dit jaar debuteert in het GP2 heeft niet veel ervaring. De kans bestaat dat Frijns in Spanje instapt bij een ander meer ervaren team. Grote manco blijft daarbij het gebrek aan sponsorgeld van Frijns. Enkele andere teams zouden echter interesse hebben in Frijns omdat prestaties van de huidige coureur zou tegenvallen.

Frijns over zijn kans op een vervolg in het GP2 – kampioenschap:
Ik kan er weinig over zeggen, we zijn er mee bezig. Het team was tevreden en ikzelf was tevreden maar aan de andere kant ook teleurgesteld. We hadden dezelfde snelheid als de top van het veld dus het potentieel is aanwezig. Hilmer is een nieuwkomer en ikzelf maakte hier mijn racedebuut dus de tiende plaats in de kwalificatie was niet slecht. Er moet nog veel gebeuren aan de auto maar we zijn op de goede weg. Ik voel me prettig binnen dit team: zij werken hard en doen alles voor betere resultaten.

Ik heb er de Formule 1 – kwalificatie en de race bij Sauber gekeken. Het team helpt me waar zij kunnen en ik trek veel met hen op. Dat is leuk en erg leerzaam. Sauber is echt een familie, ik voel me er zeer thuis.

By peter