Een nieuwe afkorting…VSC, welk staat voor de virtuele safety car.

As nasleep van de crash van Jules Bianchi in Japan, is de FIA met een reeks oplossingen gekomen om een herhaling van Suzuka 2014 in de kiem te smoren. In Austin werd het systeem twee keer getest waarbij er in een bepaalde sector een gele vlag-situatie werd gesimuleerd.

De coureurs moesten daar dan in een bepaalde minimale tijd doorheen komen.

Het beoogde doel is het afremmen van de heren coureurs zonder dat er werkelijk een safetycar [SC] moet worden in gezet. Het lijkt daarbij veel op de ‘slow-zone’ zoals deze wordt gehanteerd in de WEC.

Onder de racers heerst voorzichtige optimisme. Fernando Alonso zag nog enkel verbeterpunten, maar daarna zou het gewoon een kwestie van wennen zijn. Sebastian Vettel van Red Bull was het met Alonso eens, maar Grosjean wilde meer duidelijkheid. De Fransman vind moet duidelijker worden hoe langzaam de coureurs dienen te rijden.

Teamgenoot Pastor Maldonado had helemaal geen problemen, want als hij te snel ging werd hij gewaarschuwd door middel van geluidssignalen. De Venezolaan vond dat de gekozen methode het vertragen makkelijker maakte.

Jenson Button van McLaren hield er een dubbel gevoel aan over. Het idee is prima, maar je bent veel tijd kwijt met op je stuur te kijken om zeker te weten dat je de gestelde deltatijd haalt. Als je onder die tijd zit bij de herstart, krijg je een straf van tien seconden. In dat opzicht is het erg lastig.

Wat jullie? Discussieer mee op het forum! Inschrijven is gratis!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!