Het blijft de natte droom van Bernie Ecclestone, een vrouw op de Formule1 startgrid krijgen. En die droom kan binnenkort wel eens uitkomen, want voor het eerst in bijna veertien jaar krijgt een vrouw nog eens een offici�le F1 test aangeboden. De Britse Katherine Legge zal eind november voor de Squadra Toro Rosso – ex Minardi – testen op het circuit van Vallelunga in Itali�.
In 2002 verbeterde ze een ronderecord dat door Kimi Ra�kk�nen werd neergezet in de Formule Renault en ontving ze een prijs als meest belovende talent van de BRDC. De laatste keer dat een vrouw plaatsnam in een F1 bolide was in 2002. Toen gaf Sarah Fisher in Indianapolis voor eigen publiek een demonstratie in een McLaren Mercedes.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter