De Formule 1 is terug op de Nurburgring. Menig Formule 1 fan zal bij de Nurburgring denken aan snelle bochten tussen de bossen met namen als Höhe Acht, Flugtplatz, Brünnchen, Breidscheid en niet te vergeten de Karussell. Niets is minder waar, de Formule 1 doet dit geweldige circuit al decennia niet meer aan en moet zich redden in de zandbak van 5,1 kilometer lang een stukje verderop. Het moet kwellend zijn voor de coureurs om aan het eind van een rondje niet haaks linksaf te mogen slaan de Nordschleife op. Gisteren werden er de eerste en de tweede vrije training verreden. Hoog tijd voor een analyse van de Vrijdag op de Nurburgring.

Red Bull en Ferrari laten Mclaren en Mercedes voor wat het is
Eerlijk is eerlijk, Red Bull en Ferrari mochten vandaag zowel in de eerste en tweede training de eerste vier plaatsen bezetten, Mercedes en Mclaren zijn niet ver weg. Vooral Button en Hamilton mogen nog niet uitgevlakt worden, Button had problemen met de KERS en de nieuwe uitlaat. Maar beide heren hebben toch het gevoel dat de updates werken.
Fernando Alonso is allang blij dat hij de snelheid van de Red Bulls kon bijbenen en dat het succes van Silverstone geen toevalstreffer was. Red Bull lijkt in dat geval een beetje de ‘sitting duck’ nu de Italianen en wellicht ook nog de Engelsen dichterbij komen, het gat wat de punten betreft is voorlopig nog groot genoeg.

Vechten om de kruimels in het middenveld
Ook in het middenveld is het niet simpel. De teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd dit seizoen en het is dan ook vechten voor de kruimels nu de topposities al bijna vergeven zijn aan Red Bull, Ferrari, McLaren en (in mindere mate) Mercedes. Renault leek aanvankelijk goed weg te komen met de snellere auto in het middenveld, maar in Silverstone en ook weer in de vrije trainingen kakte het toch wat in, Mercedes ligt momenteel nog buiten bereik. De heren van Force India hadden daarintegen best een goede dag Sutil en Hulkenberg konden Petrov en Heidfeld in de eerste training voorblijven. Ook in de tweede training zaten de jongens er lekker bij met een tiende plek ondanks veel last van overstuur voor Sutil en een twaalfde plek ondanks gebrek aan baankennis voor Di Resta.

Daarachter lijken Williams, Toro Rosso en Sauber aan elkaar gewaagd. Toch slaat ontevredenheid hier de klok. Buemi had een momentje in de eerste vrije training en had geluk dat er geen noemenswaardige schade werd gereden ondanks de hoogte die hij bij deze uitstap bereikte. In de tweede training kwam de Zwitser niet aan rijden toe dankzij een motorprobleem.
Bij Sauber is er een groot gebrek aan grip. Nieuwe aerodynamica moet het probleem verhelpen. Beide coureurs hopen dan ook vurig dat het morgen wat harder gaat, Kobayashi reed een negentiende (VT1) en zestiende (VT2) tijd terwijl Perez het moest doen met de zestiende (VT1) en de dertiende (VT2) positie, geen tijden om over naar huis te schrijven.
Ook de Williams coureurs waren niet te spreken over de vrijdag. De tijden haalden niet de top tien. Barrichello gaf aan te hopen dat het zaterdag warmer wordt.

Stoelendans in de achterhoede
In de achterhoede is er het een en ander veranderd. Zo moest Jarno Trulli plaats maken voor Karun Chandhok. En mocht Narain Karthikeyan weer plaats nemen in de HRT van Vitantonio Liuzzi. De tweede training mocht de Indiër, in tegenstelling tot zijn landgenoot, de wagen weer inleveren.
Dat Heikki Kovalainen de grote man is binnen Team Lotus wordt ook vandaag duidelijk, hij is de enige die Maldonado en Kobayashi achter zich weet te houden in de eerste training. Ook HRT lijkt Virigin in de tang te hebben. Glock en d’ Ambrosio bungelen onderaan de tijdenlijst.
In de tweede training is het beeld weer aardig normaal. Kovalainen de eerste van de laatsten, gevolgd door Glock, Chandhok en d’ Ambrosio. Liuzzi en Ricciardo laten wel knap Buemi achter zich, maar deze komt dan ook niet in actie. Klein detail is wel dat Ricciardo een dikke 2,5 seconde moet toegeven op Liuzzi. Het is hem vergeven, hij zit nog in de leerfase.