Terwijl menig Nederlander met slaperige ogen achter een kop koffie zit, bijna klaar om de files in te duiken, staan zo’n slordige dertienduizend kilometer verderop vierentwintig Formule 1 bolides warm te draaien. Amper vijf dagen na de zegetocht van Jenson Button in Melbourne zijn de vrije trainingen voor de grote prijs van Maleisië de orde van de dag. Grote ‘winnaar’ van de vrijdag was Lewis Hamilton. De Brit was aan het eind van beide sessies ruim drietienden van een seconde sneller dan tweede man van de dag Michael Schumacher. Jenson Button maakte de top 3 compleet. Red Bull en Ferrari mogen lijdzaam toekijken hoe de beide door Mercedes aangedreven teams de eerste vier plaatsen verdelen. Een terugblik op de Vrijdag in Maleisië.

VT1: HRT rijdend te bewonderen!
Voor één team is het niet 5 dagen geleden dat er voor het laatst gereden werd. HRT mocht niet in actie komen tijdens de grote prijs van Australië. Reden: Pedro De La Rosa en Narain Karthikeyan waren niet snel genoeg om zich binnen 107% van de pole position te kwalificeren. Een deja-vu naar vorig jaar want ook toen mocht HRT niet aan de start verschijnen. Vorig jaar in Maleisië vond het team wel de aansluiting en ook dit jaar lijkt het team het in Maleisië wel te gaan redden. Ze eindigden welliswaar aan het eind van het veld maar Pedro De La Rosa reed maarliefst achttien hele ronden! Teamgenoot Karthikeyan ging het minder goed af, hij moest na acht rondes de wagen aan de kant parkeren met koelingsproblemen. Al met al een geslaagde dag voor HRT, beide wagens reden binnen de 107% tijd. Karthikeyan legt uit: Er is een duidelijk verschil voelbaar tussen de wagen hier en in Melbourne. Maar we moeten nog veel werk verzetten.

Williams had een debutant in de wagen zitten. Valtteri Bottas mocht zijn debuut maken in de wagen van Bruno Senna. Hij reed een elfde tijd en was daarmee nipt sneller dan teamgenoot Maldonado. Bottas: Het is verschrikkelijk heet buiten. Zo lang je aan het rijden bent is het nog te doen maar zodra je de wagen stopt wordt het wel erg warm. In de middagsessie nam Bruno Senna de plek van Bottas weer over.

Vooraan het veld was het zoals gezegd Lewis Hamilton die er met de koppositie vandoor ging. Achter hem was het Sebastian Vettel die sterk voor de dag komt tijdens de eerste training. Hij moet echter wel een halve seconde toegevens op Hamilton. We hadden een aardige dag vandaag. De banden slijten echter wel heel snel, dat is voor iedereen zo. Maar de auto voelde erg glibberig aan, ik had gewild dat hij iets stabieler was. Verklaarde Vettel na afloop van de trainingen. Nico Rosberg reed de derde tijd voor Micheal Schumacher en een sterk voor de dag komende Romain Grosjean.

VT2: Toro Rosso in de top 10
Ook de heren van Toro Rosso kunnen tevreden terugkijken op de Vrijdag. Vergne reed naar de achtste tijd en teamgenoot Ricciardo deed het nog een slag beter. Hij reed naar de vijfde tijd. Het was het team echter niet zo zeer te doen om de snelle tijden en dat toont wellicht aan dat Toro Rosso er beter voor staat dan de race in Melbourne deed vermoeden. We hebben er veel aan gedaan om de wagen aan te passen aan deze baan en de verschillen in temperatuur. De banden moeten door de hitte harder werken en een goede balans vinden is dus curciaal Legt Daniel Ricciardo uit.

Bij Lotus zat Grosjean er in de eerste vrije training goed bij met de vijfde plek, in de tweede training zakt Grosjean iets weg en reed naar een negende stek. Kimi Raikkonen kende een moeilijkere dag. Was hij in de ochtend nog zevende. In de middag zakte hij terug naar de vijftiende plek. Toch is Raikkonen niet ontevreden: Ik hoop zaterdag verder naar voren te staan gezien de wagen sneller is dan we hebben laten zien. Er was een probleem met KERS in de middag maar dat is zaterdag opgelost.

Bij Force India waren er aan de wagen van Paul Di Resta een aantal problemen aan de remschijven wat uiteindelijk een lekke band en een ritje door het grind opleverde. En ook bij Sauber waren er problemen met de versnellingsbak van Kamui Kobayashi.

Een team waar al het hele jaar problemen zijn is het team van Ferrari. Felipe Massa kreeg een nieuwe wagen van het team omdat het vermoed dat er met de wagen die in Australië werd gebruikt een fout zit. Of is het toch om aan te tonen dat de slechte vorm van Massa niet aan de wagen ligt? De tijd zal het leren. Toch lijken met name de long-runs de Ferrari’s te nekken. Alonso wist nog een zesde tijd te klokken terwijl Massa bleef steken op de zestiende tijd. Fernando en ik draaiden een compleet ander programma. Voor hem pakte het goed uit, voor mij niet. We weten echter wel wat we niet goed deden en ik heb weer wat geleerd over de besturing van de wagen. Aldus Massa.

Morgen om zes uur Nederlandse tijd start de derde vrije training. De kwalificatie start rond de klok van negen.