Williams dankt de goede prestaties dit seizoen aan de Renault-motor die achterin de FW34 ligt. Dat stelt voormalig technisch directeur Patrick Head.

De resultaten van het beroemde Engelse team zijn dit seizoen zijn in alle opzichten beter dan vorig seizoen, met als absoluut hoogtepunt uiteraard de overwinning van Pastor Maldonado in Spanje. Het was de eerste overwinnig van Williams sinds 2004. Williams kan weer races winnen. Dat is vooral te danken aan de overstap van de Cosworth naar de Renault-motor, aldus Head in gesprek met het Braziliaanse O Estado de S.Paulo.

Head, nu actief voor Williams Hybrid Power Limited, de hybride-afdeling van het bedrijf, noemt de karakteristieken van de Renault-motor als belangrijkste reden voor het succes: Onze huidige krachtbron is veel kleiner dan die van Cosworth vorig jaar, waardoor we makkelijker met de aerodymica kunnen spelen eromheen. Daarnaast ligt het zwaartepunt van de motor veel lager, waardoor we zelf meer invloed kunnen uitoefenen op de gewichtsverdeling.

Dat blijkt, want waar het team in 2011 met pijn en moeite 5 puntjes bijeen schraapte, staat het halverwege het seizoen zevende in het kampioenschap met 53 punten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.