Zoals gebruikelijk rond een A1GP wedstrijd hebben we Neerlands hoop in de A1GP, Jeroen Bleekemolen, een paar vragen gesteld over de autosport en uiteraard over zijn verwachting voor de aanstaande zondag te houden race in Engeland.

Jeroen, in aanloop naar de seizoensfinale van de A1GP Worldcup of Motorsports en het ALMS (American Le Mans Series) kampioenschap waaraan je samen met Racing for Holland gaat deelnemen, willen we graag nog wat dingen van je weten. Onlangs heb je samen met Jan Lammers in Monza de 1.000 kilometer race gereden in de Dome Judd van Racing for Holland. Kun je een vergelijk maken tussen de Dome en de A1GP wagen?

De Dome en de A1 GP auto zijn erg verschillend. Het vermogen is niet heel anders, de Dome heeft alleen meer topsnelheid. Maar het grote verschil is de wegligging. Met de A1 GP auto op de Cooper banden glijdt de auto veel meer. De Dome heeft meer downforce, maar is natuurlijk ook veel zwaarder. Met A1 heb je dus veel meer stuurbewegingen. Doordat je geen stuurbekrachtiging hebt met A1 voelt dat ook heel anders dan de Dome. Maar beide auto’s zijn heel erg leuk om mee te rijden, dat is zeker!

Wordt je door te racen samen met Jan Lammers een beter team met je A1GP teambaas?

Jan weet wat ik kan en dat ik een professional ben. Hij verwacht dat ik zelf mijn dingen kan doen die je van een autocoureur kan verwachten. We kennen elkaar inmiddels behoorlijk goed en voelen elkaar goed aan. Er zijn niet veel woorden nodig om elkaar te begrijpen. Dus we zijn al een goed team samen. Een slechter team worden we er in ieder geval niet door, maar veel zal het niet uitmaken.

Is er een verschil tussen de coureur Lammers en de teambaas Lammers?

Dat verschil is niet zo heel groot en dat komt omdat Jan iemand is met heel veel passie voor deze sport. Datzelfde heb ik ook. We racen allebei in veel verschillende auto’s, gewoon omdat we het leuk vinden. Ook al is het soms geen Dome, of A1 auto. En die passie merk je in zijn hele benadering met deze sport, of dit nu is als hij zelf rijdt, of als hij teambaas is.

Wat is je verwachting voor de laatste A1GP race?

We komen om te winnen. Het jaar kort samengevat hebben we met z’n allen veel overwinningen en podiumplaatsen laten liggen. Dus het zou mooi zijn om dat nog een beetje goed te maken met een overwinning. Ik denk ook dat het team op dit moment erg sterk is en de auto helemaal voor elkaar. Dus het moet kunnen.

Tot slot, we zullen je weer op de voet volgen in Engeland en “brake a leg” om het met een mooie Engelse uitdrukking te zeggen! Alvast maar weer hartelijk bedankt voor je medewerking aan dit korte interviewtje.

By peter