De voormalig baas van bandenfabrikant Bridgestone genaamd Hirohide Mamashima gaat aan de slag bij het team van Ferrari. Dit maakte het Italiaanse team bekend tijdens het Wrooom-evenement dat in de Italiaanse bergketen de Dolomieten plaatsvindt. Mamashima moet ervoor zorgen dat de Ferrari beter wordt afgestemd op de Pirelli banden waarmee de teams sinds vorig seizoen rijden.

Ferrari had in het seizoen 2011 duidelijk moeite met de nieuwe banden van Pirelli en vooral op de harde band had de Ferrari het moeilijk. De taak die voor de Japanner klaarligt is het beter laten presteren van de rode bolides op de Pirelli banden. Tussen 1997 en 2010 gaf Mamashima leiding aan de Formule 1 afdeling van Bridgestone. Gedurende die periode werkte de Japanse bandenfabrikant nauw samen met het team van Ferrari. Daarnaast had Bridgestone een belangrijk aandeel in de vijf wereldtitels die Michael Schumacher tussen 2000 en 2004 met het team van Ferrari wist binnen te slepen.

Hamashima is in het verleden ook werkzaam geweest in andere takken van de autosport zo was hij werkzaam in de Formule 2, DTM en de Indianapolis 500. In Maranello komt de Japanner naar verwachting direct te werken onder technisch directeur Pat Fry. Ferrari bevestigde ook nog dat engineer Steve Clark overkomt van het team van Mercedes.