Te lage bandendruk, extreme camber, het omwisselen van de rechter en de linker achterband plus scherpe kerbstones op het circuit van Silverstone zijn volgens bandenleverancier Pirelli de oorzaken van de klapbanden tijdens de race.

Met hun product is weinig mis, zo bezweren de Italianen.

Ondanks dat hun product ‘onberispelijk’ zou zijn,  greep men wel in. Voor Duitsland werden achterbanden van 2012, die voorzien zijn van een strip van kevlar in plaats van staal, in gebruik genomen.

Voor Hongarije komt Pirelli met een karkas van 2012 voorzien van compounds van dit jaar.

Eind goed al goed?

Jos Verstappen acht het niet uitgesloten dat Pirelli vóór de GP van Silverstone al wist, dat deze problemen eraan zaten te komen. Dat zou een reden kunnen zijn voor de risico’s die Pirelli nam met de omstreden test met Mercedes, volgens Nederlands succesvolste F1-coureur.

Tevens zouden enkele teams de evolutie, de ontwikkeling van de banden hebben tegengehouden, gelooft Verstappen.

Verstappen heeft wat dat betreft Red Bull-ontwerper Adrian Newey aan zijn zijde. De Brit is niet te spreken over de teams die eerder dit seizoen een aanpassing aan de banden blokkeerden. Met de vier klapbanden in de Britse Grand Prix heeft hij een stok om mee te slaan richting met name Lotus, Force India en Ferrari, die geen noodzaak voor veranderingen aan de Pirelli’s zagen. Ze handelden puur uit eigenbelang., zo redeneert Newey.

Ondanks alle ellende en negatieve berichten wil Pirelli doorgaan als exclusieve bandenleverancier voor de Formule 1.

bron: http://frankyremtlaaaat.wordpress.com/