Volgens de Fin Kimi Räikkönen komen er voor Ferrari nu enkele circuits aan waarop het sterker zal presteren. De knalrode bolides zijn op de snellere circuits vaak competitiever dan op de langzamere circuits, waar de mechanische grip meer een rol speelt.

Ferrari hoopte dit seizoen de kloof met Mercedes definitief te dichten. Het wilde met Mercedes de strijd om de overwinningen en de wereldtitel aangaan. Tot dusver lukt dit echter niet echt, deels door betrouwbaarheidsproblemen maar ook deels door een gebrek aan competitiviteit.

Meer zelfs, Red Bull lijkt Ferrari te hebben bijgebeend en de grootste uitdager van Mercedes te worden. Volgens Kimi Räikkönen komen er nu voor Ferrari enkele circuits aan waarop ze traditioneel sterker voor de dag komen, iets wat tijdens de voorbije races veel minder het geval was.

We zijn er zeker van dat we tijdens sommige races beter zullen presteren. Sommige circuits zijn van het begin van het seizoen naar later tijdens het seizoen verschoven. Al de races waarvan we wisten dat ze voor ons moeilijk zouden worden zijn naar voor in het seizoen verschoven, aldus de Fin. Je ziet soms niet het volledig verhaal wanneer je puur naar de resultaten kijkt.

We zijn uiteraard niet tevreden met waar we ons bevinden. We willen ons verbeteren en we zullen werken aan de dingen die verbeterd moeten worden. Het is echter niet altijd eenvoudig om dingen te verbeteren, anders zou iedereen het doen en vooraan terug te vinden zijn. besluit Räikkönen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!