Tijdens de Gamma Racing Day konden racefans genieten van verschillende auto en motorraces. Ruim 82.000 bezoekers trokken Zondag 3 Augustus richting het TT Circuit in Assen. Kers op de taart was de demo van Red Bull Racing, die met Sébastien Buemi een ware spektakelshow neerzette. GPPits was op locatie aanwezig.

Nadat eerder al Jean Eric Vergne een demo gaf in de binnenstad van Assen was het op Zondag de beurt aan Sébastien Buemi. De Zwitserse reservecoureur van Red Bull Racing mocht in totaal twee runs doen van ongeveer vijf ronden. Buemi kwam in actie met de Red Bull RB8 uit 2012, de wagen waarmee Sebastian Vettel zijn derde wereldtitel behaalde. Buemi sloot de demo, onder luid gejuich van het publiek, af met de het nodige rook en vliegende rubber.

Naast de Formule 1 demo kon het publiek nog genieten van demo’s van onder andere Dakar coureur Frans Verhoeven en Michael van der Mark, leider in het Wereldkampioenschap Supersport. Naast de demo’s kon het publiek kijken naar motorraces in het Open Nederlands Kampioenschap Suberbikes, Open Nederlands Kampioenschap Supersport en het FIM Sidecar World Championship. Autoraces waren er onder andere met het NEC Formule Renault 2.0, NEC Formule Renault 1.6, Renault Clio Cup Benelux, Supercar Challange en het NK Historische Toerwagens.

Met 82.000 bezoekers heeft de Gamma Racing Day dit jaar wederom haar bestaansrecht bewezen. Het is dan ook het grootste gecombineerde auto en motorsport evenement in Europa. Naast de verschillende demo’s van topteams uit de auto en motorsport was ook het race-programma zeer compleet, met goed gevulde en competitieve klassen. Iets wat in Nederland anno 2014 helaas niet meer vanzelfsprekend is.