VKV City Racing was vandaag een in Rotterdam opnieuw een groot succes. Volgens de organisatie werd het oude bezoekersrecord uit 2011 verbroken, nu kwamen niet 500.000 maar 600.000 bezoekers op het evenement af. Grote blikvangers waren Max Verstappen in de Scuderia Toro Rosso en Kimi Raikkonen in de Ferrari.

Max Verstappen over zijn dag:
Het was een geweldige ervaring om vandaag door Rotterdam te rijden tijdens VKV City Racing in de Scuderia F1 Toro Rosso. Het team heeft mij en de auto goed geprepareerd vandaag. Het publiek langs de kant maakte het extra speciaal. Vooral de derde run was gaaf, de baan was wat nat en de auto had volop wielspin. Op de willemsbrug ging de auto alle kanten op. Het blijft extra gaaf om in de Formule 1 te rijden.

Helemaal vlekkeloos verliep de dag niet, Verstappen raakte heel even de muur waardoor zijn voorvleugel afbrak. Dat mocht de pret van Verstappen en de fans echter niet drukken.

Raikkonen stuurde ook zijn Ferrari enthousiast door de straten:
Ik ken het hier, het is een fijne stad. Vroeger in mijn karting-tijd heb ik even in Vlaardingen gewoond. Het publiek is fantastisch, het is goed om hier te zijn.. Raikkonen die kwam op verzoek van Ferrari sponsor Santander nam daarnaast alle tijd om met fans op de foto te gaan.

Het was overigens goed dat Ferrari twee bolides mee nam naar Rotterdam. De 1e Ferrari begaf het namelijk al in de eerste run. Dankzij de reserve-Ferrari kon Raikkonen alsnog een tweede run rijden.

Naast de Formule 1 waren er ook Dakar-bolide, motoren, en drift-bolides. Het publiek werd aan het begin van de dag ook al opgewarmd door een demonstratie van een Apache helikopter. De helikopter maakte boven Rotterdam de meest spectaculaire moves. Er was dus vandaag echt voor ieder wat wils.

Ook organisator Robert Heilbron sprak van een bijzondere tiende editie: Ik ben enorm trots op deze tiende editie van VKV City Racing. Het was een enerverende dag, met enkele onverwachte momenten en als je dan de blije gezichten langs de kant ziet en hoort hoeveel mensen afkomen op ons evenement, dan kun je alleen maar trots zijn. Ik wil iedereen en met name de VKV Groep bedanken voor het mogelijk maken van deze fantastische dag.

Foto’s: Cas Poldermans


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter