Gisteren reed Villeneuve zijn eerste meters in de R24 op Silverstone. De Canadees reed 68 ronden, bestaande uit 8 lange stints. Zijn snelste tijd was echter meer dan een seconde trager als die van zijn teammaat, Alonso. De reden is dat Villeneuve nog moest acclimatiseren aan de wagen en hij benadrukte dat de tests gisteren voornamelijk bedoeld waren om een comfortabele zithouding te vinden, vandaar dat zijn tijden ook geleidelijk aan verbeterden.

“We hadden een goed eerste dag, maar die ging niet om het behalen van snelle ronden. Ons hoofddoel was om een comfortabele rijpositie in de wagen te vinden. En hier hebben we de hele dag hard aan gewerkt,” verduidelijkte de ex-wereldkampioen gisteren. “Ik verwachtte dat het fysisch veeleisender zou zijn, aangezien de huidige rondetijden een pak sneller zijn dan wanneer ik laatst met een F1-wagen reed. De R24 lijkt me een leuke wagen en heeft een goede wegligging. Maar de opzet van deze test was om ermee leren om te gaan, we hebben dus helemaal niet zitten spelen met verschillende set-ups, we boekten echter wel een goede vooruitgang.”

Alonso, maalde gisteren 110 ronden af en concentreerde zich hiermee op de bandenontwikkeling. Villeneuve zijn bedoeling is niet om Alonso te verslaan de resterende races van het seizoen, hij zal gewoon proberen even snel te zijn.

“Hij (Alonso) is zeer snel,” vertelde de Canadees. “En ik zal blij zijn als ik maar een klein beetje achterop hink. Er zijn zelfs dingen die ik van hem kan leren.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter