Craig Pollock, de manager van Jacques Villeneuve, heeft vandaag officieel toegegeven dat Jacques Villeneuve in het seizoen 2004 niet meer voor BAR/Honda zal rijden.

“We ontvingen een telefoontje van Dave Richards, die ons heeft ingelicht over de beslissing genomen door het management van BAR.”

Het team werd gebouwd rond Villeneuve, maar slaagde er nooit in om de grijze middenmoot te ontvluchten.

 

“Jacques bleef altijd loyaal ten opzichte van zijn werkgever. Ook als het minder ging met het team bleef hij zich voor de volle 100% inzetten. In de loop der jaren heeft hij mogelijkheden gehad om het team te verlaten, maar steeds bleef hij BAR trouw.”

Villeneuve heeft er nu 5 seizoenen opzitten want vanaf 1999 zit hij aan het stuur van de BAR. In 1997 werd hij nog wereldkampioen in een Williams. Zijn contract loopt eind dit seizoen af en iedereen verwacht dat hij zal vervangen worden door Takuma Sato, de prot�g� van Honda.

De kans dat Jacques Villeneuve alsnog een ander stuur in de F1 weet te bemachtigen voor volgend seizoen lijken eerder klein te zijn.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter