Het lijkt erop dat een andere mogelijkheid voor Jacques Villeneuve er niet meer is. De Canadees won zijn wereldtitel in 1997 met behulp van een Renault-motor, dus leek er een natuurlijke link tussen hem en de Franse constructeur. Bij het bekijken van Villeneuves opties voor 2004 werd Renault vaak naar voren geschoven door kenners, maar nu heeft Renault-teambaas Flavio Briatore een eind gemaakt aan de geruchten door duidelijk te maken dat de Canadees nooit een optie was voor zijn team: “Ik wil Villeneuve niet, zelfs niet als hij me aanbiedt om gratis te rijden. Ik heb goede rijders, die hard werken en respect tonen. Ik wil geen stercoureur die geen respect toont aan de mensen. En trouwens, zo snel is hij nu ook weer niet.”

Als je ex-Renault-rijder Jenson Button en Jacques Villeneuve dit jaar vergelijkt, laat de Canadees niet veel positiefs uitschijnen. Briatore heeft voor dit seizoen beslist dat hij Jenson Button zou vervangen door Jarno Trulli en Fernando Alonso, de Spanjaard die dit jaar het hart van menig landgenoot gevuld heeft. Dus ziet Briatore niet in waarom hij nu dan Villeneuve zou inschakelen.

Het lijkt er dus meer en meer op dat Jacques nog maar een jaar bij het BAR-team zou vertoeven. H�t doel van die twee zou dan zijn om te bewijzen dat ze veel beter zijn dan in 2003…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter