Binnenkort zal Villeneuve dan eindelijk weer plaatsnemen in een Formule 1 auto. En niet in een Williams zoals iedereen dacht, maar in een Ferrari. Wie had dat kunnen denken?

Eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat het hier gaat om de Ferrari 312 T3. Uit 1978. Jacques zal namelijk tijden het Goodwood Festival of Speed de Ferrari besturen waarmee zijn vader, Gilles, de Grand Prix van Canada in 1978 op zijn naam wist te schrijven. Ook Damon Hill zal in een wagen van zijn vader rondrijden, en wel in een oude BRM.

Het Goodwood Festival of Speed wordt dit jaar gehouden op 25 t/m 27 juni. Het draait niet alleen om de hillclimb, waarin de coureurs een stuk van 1,16 mijl zo snel mogelijk dienen af te leggen, maar vooral om de vele historische wagens die er te bezichtigen zijn. Van stoomwagens uit de 19e eeuw tot hedendaagse Formule 1 wagens. Naast de wagens passeren ook tal van kampioenen de revue. Namen als Stirling Moss, Jack Brabham en John Surtees zullen aanwezig zijn. Maar ook Jenson Button, Cristiano da Matta en Colin McRae. Gewoonweg teveel namen om ze allemaal op te noemen.

Het festival, wat in zijn huidige vorm sinds 1993 bestaat, is een evenement dat je als autosportliefhebber gewoon moet meemaken. Nergens anders kom je tegenwoordig nog zo dicht bij coureurs en wagens. Veel spektakel, shows en races. Een aanrader dus.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter